CURS FORMACIÓ PROFESSORAT PER A LA INCORPORACIÓ DE LA DIVERSITAT SEXUAL i DE GÈNERE A L’AULA

OBSERVACIONS:

  • Preferències d’inscripcions AFILIATS /ADES
  • Iniciat el curs no es retorna la matrícula
  • L’horari pot presentar variacions puntuals
  • FeSP UGT es reserva el dret d’anul·lar el curs si aquest no es cobreix amb un nombre de places mínimes.

 

PROGRAMA:

27.03.2019   (dimecres)

Terminologia Bàsica: Sexualitat i Gènere. Sistema Sexo-Gènere. Escala de Kinsey. Definició de Gènere. Piràmide de la Violència --  Orientació Afectivo-Sexual. Definició i Tipologies -- Identitat de Gènere. Definició. Diferenciació “Sexe”. Transexualitat. Transgenerisme. Procés Sanitari Trans -- Intersexualitat. Definició i Tipologies. Referents.

Mites i Estereotips.

Context del col·lectiu LGTBI: Realitat Social i Jurídica – Realitat social i jurídica a nivell mundial del col·lectiu LGTBI -- Monitorització dels drets de les persones trans (assassinats  i  drets legals) -- Normativa Europea -- Realitat de l’Estat Espanyol social i jurídic.

 

29.03.2019   (divendres)

Delictes d’Odi:  Informes Ministeri de l’Interior sobre Incidents relacionats amb els  Delictes d’Odi -- Radicalització de la joventut. Simbologia extremista i corrents neonazis -- Memòria històrica del moviment LGTBI en l’Estat Espanyol

Llei 8/2016, del 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gays, trans, bisexuals i intersexuals i per  erradicar la LGTBIfòbia.

Dinàmiques per a incorporar la DSG en les centres educatius: Sortida de l’Armari. Referents – Consells per a educar en la DSG -- La DSG a través de la música -- Posada en comú d’experiències a classe.

 

3.04.2019 (dimecres)

Situació  de l’Assetjament Escolar

Marc Reglamentari de la DSG en els centres educatius: Reial Decret 1105/2014, de 26 de desembre, pel qual s’estableix el currículum bàsic d’ESO i del Batxillerat--  Protocol de detecció, comunicació i actuacions per al alumnat transexual i transgènere en les centres educatius de les Illes Balears -- Protocol de prevenció, detecció i intervenció de l’assetjament escolar de les Illes Balears -- Tipologies d’intervenció -- Posta en comú d’experiències a classe.

 

5.04.19 (divendres)

Dinàmica d’Intervenció “El meu vestit nou”: Posada en pràctica dels protocols -- Realització d’una intervenció integral i transversal.

La Diversitat Familiar en l’Àmbit Escolar: Famílies homoparentals – Famílies amb fills/es LGTBI -- AMIPAS i la Diversitat Sexual i de Gènere.

Recursos. Eines i y Bones Pràctiques en centres educatius de l’Estat Espanyol

Presentació i posta en comú de l’experimentació a l’aula.

Avaluació.

Renda 2018

ARA NOSALTRES

 

Butlletí setmanal ocupació pública

 Descomptes afiliats FeSP-UGT/UOC

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

 

ÚLTIMOS TWEETS

 

 

Enllaç al blog d'Administració Autonòmica   Enllaç a Foro de Formació   Enllaç a Seguros Atlantis  

Enllaç a Global dent   Enllaç a Liguirre Resort Enoturismo   Enllaç a Escuela Julián Besteiro

SEGUEIX-NOS

IR ARRIBA