Què suposa el RD 3/2021 en el qual s'adopten mesures per reduir la Bretxa de Gènere?

Què suposa el RD 3/2021 en el qual s'adopten mesures per reduir la Bretxa de Gènere?
0
0
0
s2smodern

Què suposa el RD 3/2021 en el qual s'adopten mesures per reduir la Bretxa de Gènere?

El RD 3/2020, ha modificat el complement de maternitat de les pensions que, fins ara, es venia aplicant en la legislació espanyola.
 
Per què es produeix aquesta modificació? La pròpia exposició de motius del RD ens fa veure el fonament d'aquest canvi normatiu, que no és altre, que intentar avançar cap a un sistema de pensions en el qual la bretxa de gènere desaparegui de manera gradual.
 
Reconeix que, la maternitat afecta de manera directa la bretxa salarial de gènere, i que això es tradueix en la bretxa a les pensions, havent de ser el sistema de Seguretat Social un actor protector, així queda reflectit en afirmacions com ara: "la bretxa de gènere constitueix la principal insuficiència en l'acció protectora de la Seguretat Social en l'àmbit de les pensions com a reflex d'una discriminació històrica i estructural de les dones en el mercat de treball per l'assumpció del paper de cuidadores dels fills i filles "
 
Aquest canvi en la regulació ve impulsat per una adaptació a la normativa europea, i en concret arran que la Sentència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea, de 12 de desembre de 2019, que determina que el complement per maternitat fins ara regulat a Espanya era contrari a la Directiva 79/7 / CEE de Consell, de 19 de desembre de 1978, relativa a l'aplicació progressiva del principi d'igualtat de tracte entre homes i dones en matèria de seguretat social.
 
A continuació, abordarem la nova regulació de l'complement de pensions contributives per a la reducció de la bretxa de gènere.
 
És important ressenyar que aquesta modificació entra en vigor el 4 de febrer de 2021, de tal manera que, aquelles persones que des de 2016 el percebien seguiran atenent-se al règim anterior, és a dir, aquesta norma no té efectes retroactius.
 

DESCARREGA'T LES PRINCIPALS QÜESTIONS SOBRE EL RD 3/2021 AQUÍ

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".