Informe: La bretxa salarial en temps de COVID

Informe: La bretxa salarial en temps de COVID
0
0
0
s2smodern

INFOGRAFÍA BRECHA SALARIAL

VIDEO 2 BRECHA SALARIAL PACO CASADO

 
L'informe sobre bretxa salarial en les administracions públiques es presenta en un temps complex i preocupant travessat per la crisi de la COVID 19 en el qual tots els nivells de l'Administració Pública s'han vist obligada a posar en marxa una sèrie de mesures i actuacions per a contrarestar els greus problemes sanitaris, econòmics i soci-laborals.
 
En aquests temps tan complexos, les empleades i empleats dels Serveis Públics han hagut de redoblar els seus esforços, per oferir serveis essencials per a la societat, com són la sanitat, la dependència, els serveis socials, la seguretat, l'educació, el transport, la neteja i la higienització, la defensa, el manteniment urbà, el sector agroalimentari i de primera necessitat, les comunicacions i el subministrament energètic i d'aigua. L'esforç per garantir la gestió d'ajudes davant els expedients de regulació d'ocupació, els subsidis o el salari mínim ha estat titànic.
 
Demostrant que les administracions públiques són essencials en la protecció de la ciutadania davant adversitats i situacions de risc com la que estem vivint amb la pandèmia, així com la reducció de les desigualtats, en la lluita contra la pobresa, l'atenció sanitària ... en definitiva per assegurar la protecció i el benestar de totes les ciutadanes i ciutadans.
 
La crisi de la Covid 19, també ha posat de manifest la situació d'empleades i empleats públics davant les situacions d'emergència, com podrem comprovar a continuació, en l'anàlisi de la bretxa salarial de gènere i ha plantejat nous reptes que hem d'enfrontar com és la digitalització de les administracions, la consecució de la igualtat de gènere, la inversió en el sistema sanitari i de dependència. En definitiva, la necessitat de reforçar els serveis públics universals i gratuïts per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i aconseguir una societat més democràtica, més igualitària i més lliure, basada en la justícia distributiva.
 
Des d'aquestes línies volem agrair a totes i tots els empleats públics l'esforç realitzat en aquests temps difícils. El seu treball que és essencial per al conjunt de la societat, s'ha deixat sentir en tots els carrers i llars d'aquest país.

Finalment, assenyalar que l'informe s'ha realitzat amb les últimes dades obtingudes del Butlletí del Personal a Servei de les Administracions Públiques de juliol de 2020, així com les dades de l'INE i informes realitzats en diversos estudis que anirem citant. Per tant, reflecteixen la realitat de la bretxa salarial entre dones i homes, un cop iniciada la pandèmia, però properament serà necessari realitzar una anàlisi més exhaustiu sobre la situació de les empleades i empleats públics en aquests temps tan convulsos.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".