UGT reclama una major inclusió social i laboral per a les persones bisexuals Destacado

UGT reclama una major inclusió social i laboral per a les persones bisexuals
0
0
0
s2smodern

23 de setembre, Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual

La discriminació que sofreixen aquestes persones fa que visquin amb por i que ocultin la seva orientació sexual. UGT exigeix continuar avançant en la Llei LGTBI per a reconèixer la realitat de les persones bisexuals i aconseguir la seva inclusió social i laboral.

Amb motiu del 23 de setembre, Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual, la Unió General de Treballadores i Treballadors reclama la necessitat que totes les persones es puguin manifestar tal com són en el seu lloc de treball, sense por a violència, assetjament o represàlies per la seva orientació sexual, i aconseguir així la seva plena integració en l'àmbit social i laboral.

El respecte a la diversitat i el seu reconeixement estan sofrint reculades en els últims temps. Els discursos d'odi han incrementat la LGTBIfobia i els atacs a persones LGTBI, provocant amb cada atac una volta a la invisibilitat de nombroses persones, a conseqüència d'una por que no hauria d'existir: la por de ser. En aquest marc, la bisexualitat presenta un problema afegit, derivat de l'estigmatització i de la negació de la seva existència. Per això és important desmuntar el discurs negacionista d'aquesta orientació sexual i donar visibilitat a les persones bisexuals, ja que representen una part significativa de les persones LGTBI i cal que puguin viure en llibertat, sense haver d'ocultar el que són.

En aquest sentit, la discriminació que sofreixen les persones bisexuals fa que, en moltes ocasions, aquestes ocultin la seva orientació sexual, que és una important part de la seva identitat, per a no veure's estigmatitzades. Així ho recullen les dades de l'estudi realitzat per UGT durant els primers mesos de 2020, sobre la situació i percepció de les persones LGTBI en els centres de treball.

Les persones bisexuals, ocultes en el seu lloc de treball

Un estudi que va presentar un alt percentatge de persones que visibilitzaven la seva orientació sexual tant en l'entorn familiar, com en l'àmbit social: un 74,13% dels enquestats LGTBI. No obstant això, aquesta visibilització no és homogènia: només el 55,37% de les persones bisexuals es manifestaven fora de l'armari en tots dos àmbits, mentre un 12,05% de les persones bisexuals no visibilitzaven la seva orientació sexual en cap dels dos; un percentatge que se situava en el 6,59% en el conjunt de persones LGTBI que van respondre a l'enquesta, és a dir, el doble.

Té lògica i consistència amb altres respostes: a la pregunta de si pensa que les persones LGTBI estan socialment acceptades, el 59,13% de les respostes LGTBI contestava que no; un percentatge que s'eleva al 70,36% en el cas de les persones bisexuals. El 74,52% consideren que no tenen les mateixes oportunitats que les persones heterosexuals; percentatge que puja fins al 81,43% en les respostes de persones bisexuals.

Per a UGT, tothom té dret a viure la seva vida sense por i sense necessitat d'ocultar la seva orientació sexual. Cal desmuntar els mites que envolten a la bisexualitat pel desconeixement de la realitat de les persones per la seva orientació sexual. No és un invent, és una orientació sexual. No és una etapa, no és confusió, ni és vici. No hi ha més promiscuïtat entre aquestes persones que entre persones amb altres orientacions sexuals. Ser bisexual significa que pots sentir atracció per persones de qualsevol gènere, no incapacita per a mantenir una relació de parella ni implica que t'hagin d'agradar totes les persones.

Per tot això, UGT reclama continuar avançant en la Llei LGTBI. La ignorància genera rebuig del desconegut o el que no es comprèn. Cal desmuntar tòpics i reconèixer la realitat de les persones bisexuals, perquè alimentant prejudicis, només s'aconsegueix intolerància i violència. Contra la bifòbia, respecte a la diversitat.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".