EL GOVERN MANTÉ LA RETALLADA DEL 2% de 2020 Al SEU PERSONAL I APLICA DE MANERA INCOMPLETA EL 0,9% DE 2021 Destacado

EL GOVERN MANTÉ LA RETALLADA DEL 2% de 2020 Al SEU PERSONAL I APLICA DE MANERA INCOMPLETA EL 0,9% DE 2021
0
0
0
s2smodern

ÉS L'ÚNICA COMUNITAT AUTÒNOMA QUE HA RETALLAT EL SALARI AIXÍ

Com ja coneixeu, el Govern d'Illes Balears encara NO ha complert íntegrament l'Acord subscrit per UGT-Serveis Públics el qual va calendarizar les actualitzacions salarials dels anys 2018, 2019 i 2020 per a totes les persones que treballen en els Serveis Públics d'aquest país.

Aquesta retallada és la conseqüència que el Govern d'Illes Balears no estigui complint l'RDL 2/2020 de 21 de gener, el qual, donat el seu caràcter de norma bàsica, és aplicable en totes les Administracions Públiques, Central, Autonòmica i Local i, per tant, no ha abonat correctament el 2% d'increment de l'any 2020 ja que la pujada practicada en les retribucions bàsiques va ser reduïda en les complementàries.

 

Això ha motivat que UGT-Serveis Públics hagi demandat al Govern per aquesta actuació i la de 2021.

És una discriminació amb el conjunt de EE.PP. de la resta de comunitats autònomes (CC.AA.) així com de la resta d'Administracions d'Illes Balears.

Referent a l'any 2021, el Govern tampoc ha aplicat la pujada corresponent, motiu pel qual els serveis jurídics d'UGT-Serveis Públics han ampliat la demanda corresponent a l'any 2020 incloent el 2021.

Doncs bé, en el dia d'avui, el Consell de Govern ha aprovat l'aplicació de l'increment del 0,9% corresponent a l'any 2021 únicament a les retribucions bàsiques (salari basi i antiguitat). No ho aplica a les complementàries.

Aquesta mesura suposa un petit avanç respecte a la situació anterior ja que no es produeix reducció de les retribucions complementàries, però de cap manera satisfà les reivindicacions de les organitzacions sindicals, les quals, de manera unànime, votem en contra d'aquesta proposta de l'Administració en la reunió de la Taula General de Negociació de les empleades i empleats públics de la CAIB del passat 14 de maig.

En el citat Acord del Consell de Govern, també s'ha avançat quant a la devolució del 2% confiscat en 2020, el qual es retornaria al gener de 2023. Aquesta devolució no inclou els endarreriments dels exercicis 2020, 2021 i 2022. És cert que la retallada que va aplicar el Govern en 2020 recollia que la seva devolució es produiria dos anys després que el Producte Interior Brut (PIB) de la CAIB recobrés la quantia de 2019 i, per tant, ara guanyem temps i concreció, però tampoc és conforme amb el recollit en els Pressupostos Generals de l'Estat al no aplicar-se a les retribucions complementàries i, per tant, a més de considerar-ho injust i insuficient, mantenim la nostra demanda en els tribunals.

És evident que aquest “petit gest” és fruit de les mobilitzacions de les organitzacions sindicals, la qual cosa ha produït un canvi de tendència, insuficient, però si pot ser un “alt” en la política de retallades que esperem poder revertir d'ara endavant amb el suport de les empleades i empleats dels serveis públics de la CAIB.

Quant a l'abonament de les quanties corresponents a l'aplicació del 0,9% de les retribucions bàsiques des de l'1 de gener de 2021, esperem que aquesta regularització es realitzi en la nòmina de juny.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".