UGT impulsa la primera “Xarxa de creadors de contingut” de xarxes socials a Espanya. T'APUNTES? Destacado

UGT impulsa la primera “Xarxa de creadors de contingut” de xarxes socials a Espanya. T'APUNTES?

La Xarxa de Creadors de Contingut del sindicat, primera a Espanya i a Europa, neix amb l'objectiu de tenir una veu pròpia en aquest món global i ha publicat un vídeo manifest en el qual s'exposen les principals reivindicacions d'aquest col·lectiu.

La Unió General de Treballadores i Treballadors inicia avui un nou projecte sindical juntament amb un grup de creadors i creadores de contingut, per a donar veu a una realitat social que no era present ni en la normativa, ni en les regulacions sobre la seva activitat com “youtubers”, “instagramers”, “tiktokers” o altres espais i xarxes socials. Es tracta, per tant, d'una experiència que marcarà un nou espai de participació dins del sindicat.

La Xarxa de Creadors de Contingut d'UGT té la vocació de visibilitzar una activitat que es consumeix diàriament per milions de persones, però els protagonistes de les quals no estan representats, ni poden defensar-se, davant les diferents decisions unilaterals de les xarxes socials.

Els membres d'aquest col·lectiu reivindiquen negociació, diàleg i unes regles justes per a totes les persones que generin contingut propi i repetit, i consideren que en aquest procés han de ser presents l'Administració de l'Estat espanyol i la Unió Europea com a part d'una regulació adequada.

A més, defensen una construcció de les xarxes més democràtica, la transparència dels algorismes i que els termes i condicions de les plataformes deixin de ser textos incompressibles impostos de manera unilateral.

En definitiva, aquests treballadors i treballadores digitals aposten per aconseguir unes relacions més igualitàries entre persones creadores i plataformes de xarxes socials.

El sindicat espera que s'uneixin a la Xarxa més creadores i creadors en la trobada que es realitzarà el dia 10 i 11 de desembre a l'Escola Julián Besteiro.

Medios

Más en esta categoría: « Ens sumem al MOVEMBER
volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".