Logo
Imprimir esta página

Es torna a repetir la mateixa historia Destacado

Es torna a repetir la mateixa historia
0
0
0
s2smodern

En el procés selectiu per a la categoria del Cos Superior corresponent a les OPEs 2014,2015,2016 i 2017 només van aprovar el primer exercici un 10% dels qui es van presentar. UGT va advertir al el seu moment que aquest tipus de proves memorístiques no reflectien els coneixements reals de l'opositor, ple de preguntes ambigües i de difícil comprensió, a causa de l'extensió de les mateixes, impossibles de contestar en molts casos amb el temps atorgat per a la seva realització. La majoria de les places ofertes per la categoria del Cos Superior no van ser adjudicades i el que és més trist no arribaren a formar un borsí suficient per cobrir les vacants de l'administració. Es va jugar amb molts dels opositors que duien anys preparant-se a consciència, sacrificant la seva vida personal per aconseguir una plaça a l'administració. Posteriorment es va haver de convocar un borsí extraordinari perquè es poguessin ocupar les places que l'administració necessitava cobrir. Vàrem traslladar el malestar generat per la gestió dels processos a funció pública a les meses sectorials de negociació, però semblava  que no anava amb ells.

 Vàrem insistir que els tribunals no havien estat a l'alçada amb la realització de la prova pràctica d'informàtica per a la categoria d'auxiliar administratiu, en aquell moment l'administració no ens va fer cas i va seguir endavant, producte d'aquesta decisió és la litigiositat empresa pels opositors a través d'uns contenciosos interposats esperant una solució dels tribunals que hauria d'haver arribat per part de l'administració.

Ens vàrem negar a iniciar un altre procés selectiu corresponent a la OPE 2018 sense abans negociar un model més adequat, d'acord amb una administració més moderna, dirigida a l'era digital. No van ser acceptades cap de les nostres propostes en les taules de negociació:

• Reducció de temari

  • Anàlisi de el model d'accés a les institucions europees
  • Concurs-oposició (40% examen, 60% mèrits) per a les places de consolidació d'ocupació, és a dir, per a aquells interins que porten més de tres anys en l'administració pública des de desembre de 2017 per enrere.

Per tot això, vàrem ser l'únic sindicat que va votar EN CONTRA de les bases de l’OPE 2018 i així consta en l'acta signada el dia 1 de gener de 2018.

Passat un any i mig es torna a repetir la mateixa història, Han superat el primer examen tipus test del cos superior (OPE 2018) el 12%, és a dir, de 1083 aspirants han aprovat 81. Es cobriran les 63 places de superior o haurà de convocar l'administració un nou borsí extraordinari? Es premia l'esforç dels opositors o tot el contrari, se li desmotiva?

Li demanam a l'administració que aprengui de les errades i s'assegui a negociar el més aviat possible uns processos selectius acords als temps actuals.

UGT.es | Avís legal | Contacte
@FeSP-UGT 2018

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".