UGT DENUNCIA LA MANCA DE NEGOCIACIÓ EN EL PROCÉS DE DESESCALADA DEL PERSONAL DE LA CAIB, PROPOSA L’AJORNAMENT DE L´INICI PER AL DIA 18 DE MAIG I EL MANTENIMENT DEL TELETREBALL COM A NORMA GENERAL Destacado

UGT DENUNCIA LA MANCA DE NEGOCIACIÓ EN EL PROCÉS DE DESESCALADA DEL PERSONAL DE LA CAIB, PROPOSA L’AJORNAMENT DE L´INICI PER AL DIA 18 DE MAIG I EL MANTENIMENT DEL TELETREBALL COM A NORMA GENERAL
0
0
0
s2smodern

 

Una vegada més la falta de consideració de l'Administració cap a la representació sindical i cap a la mateixa plantilla queda més que patent i desvirtua per complet el concepte de NEGOCIACIÓ, convertint la Mesa de negociació en una mera conferència informativa on les directrius ja vénen donades i imposades.

El dia 11 de maig es posa en marxa la primera fase de desescalada per a la reincorporació del personal de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

L’Administració convoca una Mesa Sectorial per al 7 de maig i que va quedar oberta fins aquest diumenge 10 de maig, ens envia el document de desescalada el dia d’abans per a negociar “suposadament” aquest protocol. Què vol negociar amb tan poca antelació? Per què no ha inclòs cap de les peticions fetes per UGT?

El 14 i el 22 d’abril de 2020 vàrem registrar dos escrits, el primer proposant la negociació d’un Pla de Contingència o Protocol General de Seguretat i Salut per a l’Administració de la Comunitat Autònoma de la CAIB que contemplava l’adopció de les mesures preventives necessàries que permetien el retorn al Servei Públic amb seguretat per a les empleades i empleats que el presten i per a la ciutadania, i el segon escrit era una proposta ampliada del primer amb mesures més concretes, escrits que no han tingut en compte per a la posada en marxa de la desescalada.

Per aquesta raó FeSP-UGT ha votat en contra del plantejament de Funció Pública, per considerar que el protocol de desescalada de l'Administració és inassumible pel caràcter general, obert i ambigú en les seves mesures, i perquè no aborda ni la situació del personal vulnerable, ni les mesures de protecció clares en els centres de treball, ni recull opcions de conciliació familiar, ni manté el Teletreball, eina que ha demostrat ser un èxit en els diferents serveis de la CAIB.

Des de la UGT VAREM:

 • Sol·licitar que amb caràcter d'urgència s'anul·lés l'ordre per a la incorporació el dia 11, que no per molt matinar clareja més d'hora, sent inqüestionable la salut de la plantilla més enllà de qualsevol altre interès particular.
 • Proposar ajornar l'inici de la desescalada fins al 18 de maig, fent-ho a partir d'aquest moment de manera esglaonada entre les treballadores i treballadors disponibles (per percentatges) i prioritzant el TELETREBALL fins com ara ja s’estava produint fins a la finalització de l'estat d'alarma.

Així mateix, l'organització sindical ha trobat a faltar un protocol específic per al personal laboral i d'empreses públiques, que agrupa altres 3.500 persones, i per a les que l'Administració no ha presentat cap proposta en els àmbits de negociació d'aquests col·lectius.

Aquest protocol que vol aplicar el Govern pot posar en perill la salut dels funcionaris i treballadors públics, creiem que el Govern no ha volgut arribar a un acord amb els representants socials com han fet en altres comunitats". De la mateixa manera, no recordam un vot unànime de tots els sindicats en contra d’un acord des de temps.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".