Mesa Sectorial de Serveis Generals (20/07/2017)

Mesa Sectorial de Serveis Generals (20/07/2017)
0
0
0
s2smodern

Mesa de negociacióEls dies 20 i 21 de juliol a la sala de juntes de la conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, va tenir lloc la Sessió ordinària de la Mesa Sectorial de Serveis Generals, en la qual es varen tractar els següents punts:

  • Complements específics. A la darrera Mesa Tècnica celebrada el mes de desembre del 2016, el nostre sindicat ja va proposar la revisió dels complements específics dels empleats públics. A la Mesa de dia 20 vàrem reiterar la necessitat de revisar i equiparar els complements específics per adequar-los a la feina i responsabilitat de cada col·lectiu.  Des de Funció Pública són conscients d’aquesta problemàtica i s’han compromès, a partir del mes de setembre a formar un grup de treball, primer per identificar els col·lectius afectats, quantificar els greuges  econòmics i calendaritzar els possibles augments.
  • Proposta de professionalització del personal base als centres de cultura. Creació d'una borsa de tècnics d'auxiliar de biblioteca i arxiu. Des d'UGT  pensam que és prioritari la creació d'un borsí d'arxiu i biblioteca  per dotar als centres de cultura d'una plantilla estable i poder donar un servei de qualitat a tota la ciutadania.
  • Convocatòries OPE’s 2014, 2015, 2016 i 2017. Aprovades les bases específiques de les diferents categories del cos general de la CAIB. Com ja sabeu el nostre sindicat va registrar el passat 30 de juny un escrit adreçat a Funció Pública sol·licitant que es modifiquessin de la manera més consensuada possible les bases generals que han de regir les properes convocatòries de processos selectius a Serveis Generals establint  un nou model de concurs-oposició, que doni resposta a aquesta nova situació. L’Administració no ha volgut negociar el canvi de model de Bases al·legant els següents  motius:

- La modificació de les bases crearia inseguretat jurídica a tots aquells que volguessin participar, ja que a mitjan partida es canviarien les regles del joc.

- Funció pública dubta de la legalitat dels canvis que es realitzin de les bases generals una vegada aprovades totes les ofertes públiques.

-Aquestes ofertes són ofertes ordinàries  afectades per taxes de reposició i en cap cas provenen de l’acord d’estabilització de places, on si jugarà un paper important els anys treballats a l’administració, entre altres ítems.

  • Proposta d'implantació d'un sistema d'avaluació de les competències professionals. Vàrem aprovar la implantació d’un sistema d’avaluació de competències professionals en l’àmbit dels serveis generals. La implantació d’aquest sistema d’avaluació es fonamenta en l’article 20 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, el qual estableix l’obligació que les administracions públiques estableixen sistemes que permetin avaluar l’acompliment dels seus empleats. Així mateix disposa que la configuració d’aquesta avaluació s’ha de dur a terme mitjançant un procediment que mesuri i valori per una banda la conducta professional i per una altra el rendiment o la consecució de resultats.
  • Modificació Relació llocs de feina. Valoram positivament la creació de nous llocs de feina a l’administració i mostram el nostre malestar quan hi ha un ús excessiu d’obertures de places AA (Administració Autonòmica) a A5/A3 (totes les administracions públiques). UGT va demanar que totes les places siguin AA, és a dir, que siguin cobertes per funcionaris de la CAIB i no per personal d’altres administracions, fins que no hi hagi una reciprocitat en l’oferiment de places.

Felicitam a l’Administració per l’augment de places als centres de cultura (Biblioteca Can Sales, Arxiu del Regne de Mallorca i Museu de Mallorca) que tan necessaris són per atendre les necessitats informatives dels ciutadans, així com per assegurar l’obertura de les seves sales.

Vàrem mostrar el nostre malestar als nombrosos canvis d’adscripció produïts a la conselleria de Serveis socials centralitzant molts llocs de feina a la secretaria general Tècnica. Votàrem en contra de totes aquestes modificacions.

UGT va demanar una major especialització i jerarquització de certs col·lectius, en aquesta mateixa línia hem emplaçat a l’Administració a realitzar conjuntament amb els sindicats un estudi en profunditat de tots i cada un dels llocs de treball de la CAIB.

Vàrem instar a l’Administració a què en pròximes ocasions ens enviïn les relacions de llocs de feina nominals, és a dir, lloc de feina acompanyat del nom de la persona que l’ocupa.

 

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

  • Guia de serveis

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".