Resum de la Mesa Sectorial d'Educació d'avui 27 de maig 2021

Resum de la Mesa Sectorial d'Educació d'avui 27 de maig 2021
0
0
0
s2smodern

UGT Ensenyament ha acudit avui a la reunió de la Mesa Sectorial d’Educació, amb l’ordre del dia següent:

1. Proposta de convocatòria per proveir, mitjançant el sistema de comissió de serveis, llocs de feina de la Inspecció Educativa.

2. Esborrany d’Instrucció conjunta del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del SOIB i del conseller d’Educació i Formació Professional, per la qual s’aprova el protocol per gestionar la formació de Certificats de Professionalitat en Centres Propis Educatius Públics.

 Respecte a l’apartat primer la cap d’Inspecció Educativa ha informat dels canvis que s’han produït respecte a la convocatòria d’anys anteriors:

- Els requisits incrementen en 8 anys l'antiguitat  en el cos com a funcionari de carrera enfront dels 5 que es preveien anteriorment. Aquest canvi ha vengut propiciat per l’entrada en vigor de la LOMLOE.

- Estar en servei actiu a l’administració educativa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

- En resum s’ha explicat que la convocatòria té dues fases (concurs i projecte de 20 fulls i entrevista).

Es cobreixen mitjançant inspectors en comissió de serveis un total de 3 places. (2 a Mallorca i 1 a Menorca) Hem demanat si això cobreix la totalitat de necessitats que ha de fer front el Departament d’Inspecció Educativa.

Pel que fa al punt segon:

La instrucció té per objecte regular el protocol per gestionar la formació de certificats de professionalitat que s’imparteixi en els Centres Públics Educatius de les Illes Balears que imparteixen Formació Professional (CIFP, IES,  CEPA).

L’emissió de Certificats de Professionalitat passarà a dependre dels Centres Educatius Públics amb la qual cosa i atès que això reverteix en un augment de la quota del professorat de Formació Professional, hem fet una valoració molt positiva de la mesura i hem votat a favor de la mateixa.

En concret el Director General d'FP ens ha comunicat que aquesta proposta permetrà ampliar les places a professors tècnics d'FP al tràmit d'interins (25 vacants), i que aquestes places poden sortir a oposició també, de maneta que hi podrà accedir el funcionari de carrera si ho desitja i que això dependrà de les peticions que facin els equips directius dels centres.

S’ha explicat que els centres educatius de formació professional hauran d’estar acreditats i inscrits, com a centres propis, en el Registre d’Entitats de Formació professional per a l’ocupació amb les especialitats formatives que vulguin impartir i per a les quals compleixin els requisits, bé siguin conduents a l’obtenció de certificats de professionalitat (acreditació i inscripció) o no conduents a certificats de professionalitat.

A la instrucció s’estableix que el centre educatiu haurà de designar una persona del centre per dur a terme les tasques d’interlocució amb el SOIB. Hem demanat si es crearà en aquest cas la figura del coordinador amb el SOIB? El director general de Formació Professional ens ha explicat que serà com una  figura més de la resta que figuren als centres docents.

Finalment i com al torn obert de paraules hem demanat per les declaracions d’ahir de la Ministra d’Educació on va informar que tota l’FP serà FPDual i que es reforçarà més el caràcter pràctic i vinculat a el teixit empresarial d'aquests ensenyaments.  Es a dir, amb la nova Llei, tota la Formació tindrà caràcter Dual, tota la Formació Professional comptarà amb suficient formació en centres laborals, amb la qual cosa es donarà una passa de gegant.

Hem demanat si això implicaria la privatització d’alguns cicles formatius, que és un tema que preocupa a l’afiliació o si suposarà un canvi en la regulació de les condicions laborals dels docents o suposaria un pas del seu règim funcionarial  al laboral mitjançant la figura del professor especialista. La Conselleria ha argumentat que, de moment, no disposa d’informació al respecte per part del Ministeri.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".