UGT Ensenyament ha reconegut l’esforç de la comunitat educativa

UGT Ensenyament ha reconegut l’esforç de la comunitat educativa
0
0
0
s2smodern

UGT Ensenyament ha participat a la mesa de l’ensenyament privat concertat on s’ha presentat la resolució conjunta del Conseller d’Educació i Formació Professional  i de la Consellera de Salut i Consum de juny de 2021 per la qual s’aproven les mesures excepcionals de prevenció i contenció, i les instruccions de coordinació, organització i funcionament per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 per als centres educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears per al curs 2021/22.

UGT valora positivament el desenvolupament de la mesa i ha manifestat públicament el reconeixement més que necessari de l’esforç dut a terme per tota la comunitat educativa en els centres concertats ordinaris i d’Educació Especial. També s’ha reconegut l’esforç de la Conselleria per donar resposta a les necessitats dels centres concertats derivades de la pandèmia. I la predisposició de les famílies i adaptació dels alumnes a la nova realitat que ens ha tocat viure aquest curs.

UGT ha manifestat la necessitat o millor dit la prioritat d’aquesta Conselleria ha de ser la de reduir ràtios i incrementar la dotació de personal docent en els centres concertats ordinaris i de personal tècnic complementari i ATEs en els centres concertats específics d’Educació Especial si realment volem apostar per una qualitat de l’ensenyament i donar una resposta el més personalitzada possible a les necessitats dels alumnes.

També hem demanat que s’agilitzi la vaccinació de la 2a dosi als gaire bé 38.000 docents pendents d’aquesta i el personal no docent que també es troba a l’espera. Hem destacat la necessitat que els especialistes recuperin la importació de les seves àrees i que el personal d’atenció a la diversitat torni a les seves funcions d’atenció als alumnes NESE. Hi ha el compromís per part de la Conselleria que això serà així el curs 2021/22. Hem demanat que davant la recuperació de l’escolarització combinada, dels alumnes d’Educació Especial en el curs que ve, s’incrementi  la figura dels ATEs per atendre les necessitats d’aquests alumnes.

Altres qüestions que s’han plantejat i que es tractaran en una altra mesa són les següents:

Jubilació parcial treballadors nascuts els anys 1960 i 1961. Hi ha una proposta per part de la Conselleria d’Educació pendents de l’aprovació de la Conselleria d’Hisenda. UGT considera imprescindible aquesta actuació.

Pujada salarial 2% 2020 i 0,9% 2021. S’ha d’aprovar per Consell de Govern la pujada del 2%, des de dia 1 de gener de 2020 en els Triennis i del 0,9% en els triennis i el salari base des de dia 1 de gener de 2021. UGT es l’únic sindicat que ha demandat a l’administració de la nostra Comunitat Autònoma per aquest fet discriminatori.

Indemnització professorat Covid que finalitza la seva relació laboral dia 30 de juny de 2021. La Conselleria s’ha compromès a fer el pagament d’aquesta indemnització però no podrà ser a la nòmina del mes de juny. Es cercaran formules per al seu pagament.

Baixes laborals com a conseqüència dels efectes secundaris de la vaccinació. Que es consideri accident de treball i no malaltia professional.

Abans de la mesa s’ha celebrat la comissió de concerts per a la dotació addicional del personal  d’atenció a la diversitat per al curs 2021 / 22 que us vàrem informar en el darrer UGT Ensenyament INFORMA. Es manté la mateixa dotació que en el curs actual. Hi pot haver algun  increment puntual derivat de les necessitats dels alumnes i condicionada a la disponibilitat pressupostària o que arribi un nou fons Covid, des del Govern Central pel curs vinent.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".