UGT exigeix la revisió i actualització dels protocols sanitaris i exigeix que també s'inclogui al personal no docent dels nostres centres educatius

UGT exigeix la revisió i actualització dels protocols sanitaris i exigeix que també s'inclogui al personal no docent dels nostres centres educatius
0
0
0
s2smodern

UGT Ensenyament valora positivament un dels eixos transversals del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que el Govern treballa amb la Comissió Europea sigui el desenvolupament del coneixement. Després de conèixer ahir per la premsa els assumptes abordats en la reunió de la Conferència Sectorial d'Educació.
“Per a complir amb aquest objectiu és fonamental la modernització del nostre sistema educatiu, objectiu que ja apareix plasmat en la LOMLOE i que des d'UGT compartim. Però, com sempre hem defensat, res es podrà fer en aquest sentit sense comptar amb els treballadors i treballadores de l'Ensenyament en tots els seus nivells, des de l'Educació Infantil fins a l'Ensenyament Universitari” afirmen des del sindicat.
En referencia a les qüestions sanitàries UGT exigeix la revisió i actualització dels protocols sanitaris i les mesures a prendre i exigeix també que s'inclogui al personal no docent dels nostres centres educatius, així com als treballadors i treballadores de les universitats.
Les tres prioritats d'inversió del Ministeri d'Educació i FP reflectides en el pla sotmès avui a les CCAA són la digitalització, la Formació Professional i la modernització del sistema educatiu amb equitat. Les xifres que es manegen per a implementar mesures referides a la digitalització són importants valoren des de l’organització (1.496 milions d'euros en tres anys, en els quals s'inclouen 291,58 per a la formació en competència digital de gairebé 725.000 docents, 84 milions en la creació de la Xarxa de Centres de capacitació digital i 110 milions en el Pla de Formació Professional Digital). A més volen recordar a les Administracions educatives que aquest pla hauria d'haver-se posat ja en marxa atès que ja era un compromís contret fa uns mesos.
Respecte a l'Impuls a la modernització de la Formació Professional, fins i tot compartint l'objectiu i l'esforç pressupostari manifestat, el sindicat vol recordar al Ministeri que UGT ha vingut demandant en les últimes setmanes la negociació de la situació del Professorat Tècnic d'FP, pilar fonamental d'aquests ensenyaments, sense que de moment hagi obtingut resposta. Des de UGT Ensenyament expliquen “Ens felicitem en el seu moment que l'Educació i la Formació fossin fonamentals en el Pla de Recuperació del Govern i que se li anés a destinar el 12% del total dels fons europeus compromesos.
l'Educació i la Formació siguin fonamentals en el Pla de Recuperació del Govern i que se li destini el 12% del total dels fons europeus.

Però volem recordar que el camí iniciat en l'última llei de Pressupost Generals és augmentar la inversió educativa, que al nostre judici ha d'arribar al 7% del PIB en 2025, ha de ser un compromís ferm, al marge dels fons europeus”.
El passat 18 de gener, UGT i altres sindicats representatius del professorat sol·licitaren al Ministeri la convocatòria de la Mesa de negociació del Personal docent de l'Ensenyament Públic. També, en solitari, la reunió de la Taula General de l'Ensenyament Concertat. Encara no han rebut resposta recorden. La negociació col·lectiva és un dret dels treballadors i treballadores i lamentem que, en aquests moments, amb una nova llei educativa per desenvolupar i multitud de temes a negociar, s'ignori a la representació dels treballadors i treballadores. No hi ha excuses. Exigim que es comenci la negociació i s'estableixi un calendari per a aquesta. 

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".