Iniciam mobilitzacions a Correus en defensa d'un Servei Postal Públic Destacado

Iniciam mobilitzacions a Correus en defensa d'un Servei Postal Públic
0
0
0
s2smodern

Iniciam mobilitzacions a Correus en defensa d'un Servei Postal Públic davant el desballestament al qual s'està portant a la major empresa pública del país i reclamen al Govern resituar a l'operador públic com a eix fonamental en el projecte de transformació del país.

Els sindicats iniciem una primera fase de mobilitzacions que començaran a principi d'abril i conclourà al juny, i inclourà concentracions provincials i autonòmiques, sense descartar aturs parcials i convocatòries de Vagues Generals.
Els sindicats advertim d'un profund canvi de model que s'està produint en la companyia pública, deixant a un costat i afeblint de manera dràstica l'àmbit del servei postal universal per a centrar-se en un model logístic pur, obrint les portes a la seva futura privatització.
Hem exigit al Govern que defineixi com més aviat millor el seu projecte de Servei Públic Postal per al nostre país i que resituï a l'operador postal com a eix fonamental del projecte de recuperació, transformació i modernització del país.
UGT continuarem defensant, a través de la mobilització, un projecte de model postal públic, sostenible, eficaç, modern i eficient.

CCOO i UGT, amb un 70% de la representació en Correus, la major empresa pública del nostre país, després d'una reunió dels seus màxims òrgans, amb una participació de més de dos-cents delegats i delegades, hem decidit iniciar un procés de mobilitzacions al llarg de tot l'Estat per a tractar de posar fre a l'intent de desmantellament del model postal públic per part de l'Adreça de Correus. La primera fase de mobilitzacions començarà a l'abril, durarà fins al mes de juny i inclourà concentracions provincials i autonòmiques, sense descartar aturs parcials i convocatòries de Vagues Generals.

Les polítiques implementades per l'Adreça de Correus amb el seu president Juan Manuel Serrano al capdavant, tenen un objectiu clar, i no és un altre que tractar de demostrar que la part pública de la companyia no és rendible a través d'estratègies totalment tramposes: transvasaments d'activitat de la matriu a la filial Correu-vos Express i externalització d'uns certs serveis rendibles per a la companyia; cedint, regalant o malvenent el patrimoni immobiliari històric de Correus -havent venut 19 edificis del mateix en els dos últims anys i tenint altres 88 en previsió de venda-; abocant a Correus a una previsió de pèrdues econòmiques de fins a -634 milions d'euros en 2023, segons va reconèixer la pròpia companyia en un informe, mentre la resta d'operadors europeus han demostrat un fort creixement econòmic a causa de la situació de la pandèmia i l'auge del comerç digital; retallant ocupació i empitjorant la seva qualitat (36% de temporalitat i 25% d'ocupació a temps parcial en general, i un 75% en la xarxa d'oficines); reduint la xarxa postal pública mitjançant el tancament de centres de treball, oficines i suprimint posats de repartiment rural, minorant així la capacitat vertebradora i cohesionadora de Correus al llarg de tot el territori.

És escandalós,  que mentre els directius de cara a la societat es dediquen de manera injusta a enaltir la importància del rural i de la seva col·laboració amb l'Espanya buidada mitjançant campanyes tan controvertides com #orgullodelonuestro o #yomequedo, al mateix temps acaben amb milers de llocs de repartiment rural, havent de realitzar els treballadors/as quilòmetres de repartiment inassumibles, vulnerant el dret de la ciutadania a la recepció de correspondència i incomplint amb el recollit en la llei sobre la prestació de serveis postals, 5 dies a la setmana.

Advertim que s'està produint un canvi de model clar en la companyia pública deixant a un costat i afeblint de manera dràstica l'àmbit del servei postal universal, per a centrar-se en un model logístic pur, obrint les portes a la seva futura privatització. La reducció del finançament públic a l'operador així ho demostra, asseguren els sindicats, lluny dels 220 milions acordats en la Comissió Mixta Foment amb CCOO i UGT en 2017, s'han aprovat 110 milions menys en els PGE-2021, i gairebé 100 milions menys en el futur Pla de Prestació del Servei Postal Universal. Amb aquestes tisorades a l'empresa pública més gran del país, és clar que no sols és la Direcció de l'empresa la que sosté el canvi de model, sinó que el Govern està avalant amb la seva callada per resposta el nou rumb de l'operador públic i injuriant la missió de Servei Públic que té encomanat.

Exigirem a través de les mobilitzacions al Govern que, d'una vegada per sempre, defineixi quin és el seu projecte de Servei Públic Postal i que resituï a l'operador postal com a eix fonamental del projecte de recuperació, transformació i modernització del país.

Les mobilitzacions es realitzaran al llarg de tot el país, de manera ascendent i sostinguda en el temps, respectant les restriccions sanitàries i els sindicats advertim que de no revertir-se les polítiques de la Direcció de l'empresa que encaminen a l'operador públic a una clara privatització, i de no arribar a una definició clara per part del Govern envers la major empresa pública i la seva inclusió en el projecte futur de modernització i transformació del país, UGT continuarà defensant a través de la mobilització un projecte de model postal públic, sostenible, eficaç, modern i eficient.

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".