RODADA POSTAL, PER UN SERVEI PÚBLIC POSTAL! Destacado

RODADA POSTAL, PER UN SERVEI PÚBLIC POSTAL!
0
0
0
s2smodern

 

Els carrers de Palma (Balears) es col·lapsen per la manifestació “rodada postal” convocada per CCOO i UGT per a denunciar el desballestament de Correus i exigir al Govern que posi fi a la trajectòria de retallades.

• Els sindicats CCOO i UGT continuen amb les reivindicacions de STOP desballesti de Correus, amb una rodada postal a la província de Balears, un procés de mobilitzacions que va donar principi el mes d'abril en tot l'Estat, amb les concentracions de delegats/des, on exigeixen a l'Adreça de Correus que cessi les polítiques de desballestament de l'Operador Públic i reivindiquen un model de Servei Postal Públic sostenible, eficaç, modern i eficient.
• CCOO i UGT, vénen advertint des de fa mesos del clar canvi de rumb en la companyia pública, la qual cosa a la província de Balears es tradueix en retallada d'ocupació (exemples…), tancament de més de 20 unitats (Oficines de Platjes de Muro, S’arraco, És Capdellà… carteries de Ca Picafort, Porto Crist, Andratx, Porreres, Llubí, Alaior, Sant Josep…)
• Les formacions PODEM i MES ha secundat amb la seva presència les reivindicacions dels treballadors/des de Correus per a exigir un model d'operador públic postal sostenible, eficaç, modern, competitiu, així com una reorientació clara en la seva política de retallades per a situar-ho en el centre del projecte de recuperació, transformació i resiliència del país, tal com estan fent altres Governs Europeus amb els seus operadors.
• Les rodades postals tindran lloc per tot el país, durant les dues últimes setmanes del mes de maig, incloent concentracions provincials, sense descartar aturs parcials i convocatòries de vagues generals.
28 de maig de 2021

WhatsApp Image 2021 05 28 at 13.26.11

Tant els delegats/as de CCOO i UGT Correus, com a bona part de la plantilla de la província de Balears s'han concentrat en una rodada postal amb recorregut iniciat en el CTA de Correus (Poligon de Ca Valero) i finalitzada enfront del Consolat de Mar, inundant els carrers de vehicles, continuant amb el procés de mobilitzacions en tot l'Estat que ja iniciessin amb les concentracions de delegats/as durant el mes d'abril, per a exigir a l'Adreça de Correus, amb el seu president Juan Manuel Serrano al capdavant, que cessin les polítiques de desballestament de l'operador públic i han reivindicat un Model Postal Públic sostenible, eficaç, modern i eficient.

El president de Correus, per la seva nefasta gestió i l'erràtic lideratge, està portant a l'empresa a una previsió de pèrdues econòmiques de fins a 634 milions d'euros en 2023, segons informe lliurat a les OOSS el passat 21 de gener, mentre la resta d'operadors europeus han demostrat un creixement econòmic a causa de la situació de la pandèmia i l'auge del comerç digital. A més, està retallant ocupació i empitjorant la seva qualitat (3.000 efectius menys anuals, 36% de temporalitat, i 25% d'ocupació a temps parcial en general, i un 75% en la xarxa d'oficines, així com un 50% en els centres de classificació i tractament postal); i està reduint la xarxa postal pública mitjançant el tancament de centres de treball, oficines i suprimint posats de repartiment rural com Sa Pobla, Inca, Palma, Marratxi, Mao, Ciutadella, Eivissa, Formentera… minorant així la capacitat vertebradora i cohesionadora de Correus al llarg de tot el territori. En definitiva, Juan Manuel Serrano està portant a Correus en direcció contrària a la construcció de país, i a la reversió de l'Espanya Buidada que el Govern té com un dels seus eixos estratègics.

CCOO i UGT han exigit al Govern, en el seu requeriment de participació de l'empresa pública en els fons europeus, que se segueixi la senda de la resta de països de l'entorn europeu que han recolzat sense ambages als seus Operadors Postals, incorporant a Correus a l'agenda política del Govern, determinant el seu caràcter de servei essencial per a la ciutadania, tal com s'ha demostrat en plena pandèmia. Igualment han exigit que es consideri el seu caràcter estratègic per a un projecte de transformació i modernització del país. En aquest sentit, membres de les formacions de PODEMOS i MES han secundat amb la seva presència les reivindicacions dels treballadors/as de Correus per a exigir un model d'operador públic postal sostenible, eficaç, modern, competitiu, així com una reorientació clara en la seva política de retallades per a situar-ho en el centre del projecte de recuperació, transformació i resiliència del país, tal com estan fent altres Governs Europeus amb els seus operadors.

La primera fase de mobilitzacions que va començar el mes d'abril amb les concentracions de delegats/as, continua amb rodades postals provincials i durarà fins a finals de juny, incloent concentracions provincials i autonòmiques, sense descartar aturs parcials i convocatòries de vagues generals. L'objectiu és donar a conèixer a les diferents institucions, Ajuntaments, Governs regionals, etc., així com a l'opinió pública, quina és la situació de Correus, cap a on volen dirigir a l'operador públic i el model de Servei Públic Postal que defensen CCOO i UGT. Continuaran les mobilitzacions mentre l'Adreça de Correus no pari la seva agenda de desballestament i fins a convèncer al Govern que resituï a Correus com a projecte de futur del nostre país. Els sindicats ja estan apuntant a una previsible vaga general.

WhatsApp Image 2021 05 28 at 13.26.12

Medios

volver arriba

Coneix-nos

Sectors

Serveis

 • Assessorament laboral.
 • Atlantis - Cobertura de protecció en cas d'atur.
 • Caixa de resistència.
 • Descomptes per afiliats.
 • Formació Professional.
 • Formació ocupacional.
 • Formació sindical.
 • Habitatge social.
 • Oficina tècnica de prevenció de riscos laboral.
 • Servei d'informació social.
 • Servei lingüístic.

Enllaços d'interès

SEGUEIX-NOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".